Aikido on the Job is een trainingsmethode met principes uit het aikido, NLP en Possibility Management.

In deze training ervaar je lijfelijk hoe je de principes van de Japanse verdedigingskunst Aikido 1 op 1 in je werk maar ook in je privéleven kunt toepassen.

Onderwerpen als (Persoonlijk) Leiderschap, Veranderen, Persoonlijke Effectiviteit, Beïnvloeden, Omgaan met Weerstand en Conflicten, Communicatie kunnen met de principes van Aikido ontrafeld worden. Het wordt zichtbaar en voelbaar waarin jij effectief bent en waarin niet. Door de opzet van de training krijg je direct nieuwe mogelijkheden aangereikt om jezelf te verbeteren.

De training is zeer direct en effectief:

  • Je Leert door Fysiek Ervaren. Vanuit beweging ontdek je jouw overtuigingen, je kracht en belemmeringen;
  • Je ontdekt en creëert nieuwe mogelijkheden!
  • Je krijgt veel feedback;
  • De training of workshop is opgezet vanuit de technieken en principes van onder andere Aikido, NLP en Possibility Management.

Aikido voor bedrijven
Direct naar:
Leren door fysiek ervaren
Vorm
VNT
Mindset Gedrag Beweging
Inhoud
7 Reactiestrategieën


Leren door fysiek ervaren

Leren door fysiek ervaren en experimenteren komt sterker binnen en heeft een grotere impact dan luisteren, praten en denken.

Hoe werkt het?
We doen fysieke oefeningen met weerstand, richting geven, balans houden, concentreren, ontspannen en verbinden. Het zijn oefeningen waarbij we het lichaam gebruiken.

Het lichaam liegt nooit
Het geeft spontaan een reactie. En die reactie komt voort uit overtuigingen en gedragspatronen die we al dan niet bewust in ons leven hebben opgebouwd.

Juist omdat deze spontane reacties sneller gaan dan het denken, geven ze ons veel informatie over hoe we ons zelf hebben geprogrammeerd.

Vertaling naar de praktijk
Met behulp van onder andere feedback geven, experimenteren en het maken van een vertaalslag naar de praktijk, krijg je meer inzicht in jezelf en alternatieven voor nieuw gedrag en nieuwe overtuigingen aangereikt.

Vorm

Aikido on the Job kan gegeven worden voor grote groepen tot bijvoorbeeld 250 man (anderhalf tot 2 uur) of kleine groepen vanaf 3 personen (2 uur tot en met een intensief en langduriger traject) en alles wat er tussenin zit.
De oefeningen zijn voor grote en kleine groepen grotendeels hetzelfde. Bij de kleinere groepen is er meer ruimte voor het persoonlijk functioneren, ervaren en leren en zal daardoor de impact doorgaans groter zijn.

Hoe beter een training aansluit bij je situatie, des te meer je ervan leert. Daarom geeft Ki-coach veel trainingen die helemaal zijn toegesneden op een bepaald bedrijf of zelfs een specifiek team. De trainingen worden daarom zorgvuldig afgestemd met de opdrachtgever.

VNT

Ook wordt Aikido on the Job aangeboden aan therapeuten van de beroeps Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT). Ki-coach is hiervoor geaccrediteerd. Eerstvolgende training is op zondag 17 november 2019. Aikdo on the Job (basis) 10.00 – 13.00 uur. Aikido on the Job (II) 13.30 – 16.30 uur. Beide workshops worden in Leiderdorp gegeven.

Aanmelding via 06-19596910 of e-mail (zie menuvenster rechts).

Mindset Gedrag Beweging

Zoals je denkt, zoals je mindset is, zo zul je je ook gedragen en zo beweeg je ook. Daarom kun je aan de beweging (en andere lichaamsreacties) ook weer de mindset terugvinden. Dit principe is heel waardevol in het ontdekken van leermomenten van de deelnemer. We doen vaak fysieke oefeningen in tweetallen. In die oefeningen wordt spelenderwijs blootgelegd hoe je bepaalde dingen doet; hoe je omgaat met weerstand, welke reactiestrategie je hebt…. En of dat effectief is of juist niet. En doordat het zo voelbaar en zichtbaar is en de setting heel prettig en veilig, kunnen deelnemers heel snel leren. Veel sneller dan dat je in gesprekken alleen voor elkaar krijgt.

‘Watch your thoughts for they become words. Watch your words for they become actions. Watch your actions for they become…habits. Watch your habits, for they become your character’
Lao Tzu

Inhoud

Aikido on the Job bestaat in grote lijnen uit 3 delen.
Ai – harmonie
Ki – energie
Do – de weg

Met deze 3 invalshoeken leer je complexe problemen weer eenvoudig maken.

‘Als je lichaam vastzit, beweeg je geest
Als je geest vastzit, beweeg je lichaam’
Peter van Oosterhout

7 Reactiestrategieën

Wanneer we druk van buiten ervaren, reageren we vaak op een bepaalde manier. Als je al die verschillende manieren naast elkaar zet, kom je uit op 7 verschillende reactiestrategieën die we kunnen inzetten. Afhankelijk van je omgeving, de situatie en je eigen mogelijkheden doe je wat je (altijd) doet. Maar hoe effectief is dat? Heb je bewust een afweging kunnen maken? En uit welke opties? Met dit onderdeel van de training houd je jezelf de spiegel voor en heb je de gelegenheid om je ‘reactie-toolbox’ uit te breiden tot 7 strategieën.

Aikido op locatie