De trainingen van Ki-coach zijn gebaseerd op de principes van Aikido (Japanse verdedigingskunst), NLP en Possibility Management.

De trainingen zijn zeer direct en effectief:
• Je leert snel door Fysiek Ervaren. Vanuit beweging ontdek je jouw overtuigingen, je kracht en belemmeringen;
• Je ontdekt en creëert nieuwe mogelijkheden!
• Je krijgt veel feedback.

Feedback in beweging | Ki-Coach Peter van Oosterhout

Direct naar:
Ik wil veranderen
Hoe kan ik omgaan met veranderingen
Ik kom te weinig voor mezelf op
Gebrek aan zelfvertrouwen
Hoe leer ik omgaan met weerstand en conflicten
Hoe kan ik omgaan met stress
Hoe word ik succesvol?
En nu?


Ik wil veranderen

“Hoe kan ik mezelf veranderen? Hoe kan ik een 2.0 versie van mezelf maken?” Blijkbaar werkt het niet meer hoe je de dingen tot nu toe hebt gedaan. En hoe makkelijk is het niet, om in die oude patronen terug te vallen.

Met de training VeranderKracht ga je niet-werkende-patronen ‘opsporen’. En vanuit onder andere Aikido, Possibility Management en NLP leer je principes en technieken om het oude los te laten en het nieuwe eigen te maken.

Hoe kan ik omgaan met veranderingen

Onze omgeving is voortdurend in verandering. Reorganisatie op het werk, ontslag, veranderingen in de thuissituatie zoals opgroeiende kinderen, echtscheiding, ziekte, overlijden. Iedereen komt er mee in aanraking. En soms komt er teveel op je af of is het te heftig. Hoe ga je daar mee om?

Bij verandering proberen we vaak houvast te vinden, maar dat is lastig in een dynamische omgeving. De veranderingen gaan vaak zo snel, dat als we met het ‘hoofd’ oplossingen proberen te bedenken, de situatie al weer is gewijzigd. Als je naar je lichaam luistert, kun je veel sneller reageren. Je lichaam weet vaak meteen al wat er aan de hand is, welke gevaren en kansen er zijn, terwijl je hoofd nog bezig is om meer informatie te vergaren. Het is de kunst om weer naar de signalen van je lichaam te luisteren, waardoor je beter in staat bent om gebruik te maken van de situatie, mee te bewegen en richting te geven.

Het is zaak om weer beweging te creëren in wat is vastgelopen of niet meer werkt. Ook in jezelf!
Je bent zelf in elk geval een constante factor. En dan is het handig als je zicht hebt op hoe je omgaat met veranderingen en of dit effectief is. In de training leer je verschillende strategieën om met verandering om te gaan, te focussen en contact te houden met je omgeving. Uiteindelijk vind je je weg weer en creëer je nieuwe mogelijkheden.

Veranderen door in beweging te komen | Ki-Coach

Ik kom te weinig voor mezelf op

“Ik vind het moeilijk om nee te zeggen. Hoewel ik eigenlijk weet, dat dat beter voor mij zou zijn geweest.“ Als we het lastig vinden om nee tegen een ander te zeggen, dan zijn we loyaler aan een ander dan aan onszelf. En daar doen we onszelf tekort mee.

Als je te weinig nee tegen een ander zegt en te weinig ja tegen jezelf (en dat te lang of te vaak doet) betaal je vaak een hoge prijs: demotivatie, innerlijk afhaken, stress, ziek worden of bijvoorbeeld een burnout. In deze training leer je weer loyaal te worden aan jezelf.
Na afloop van de training zul je eerder signaleren wanneer je trouw bent aan jezelf en wanneer niet. Je maakt onderscheid tussen verwachtingen van een ander en verwachtingen van jezelf. Je leert beter je grenzen te voelen en aan te geven. Je leert technieken om meer verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen en weer stevig in het leven te staan.

Gebrek aan zelfvertrouwen

Als je onzeker van jezelf bent, ben je snel bang dat het misgaat. En omdat je bang bent dat het mis gaat, heb je eigenlijk je focus gericht op het misgaan. En waar je aandacht aan geeft wordt groter. Dus is het de kunst beter te leren focussen. Betere doelstellingen te formuleren, waar je aandacht is gericht op succes.
Als je de training gaat volgen ga je ook kijken naar wat je mindset is. Hoe jij gewend bent om naar jezelf te kijken. Dat is eigenlijk je blauwdruk van hoe je functioneert. Want hoe je denkt, is hoe je je gedraagt, is hoe je beweegt. Met behulp van aikido ga je voelen hoe dit werkt. En tegelijkertijd leer je vanuit beweging hoe je je mindset kunt veranderen. Hoe je bijvoorbeeld door ademen, focussen, steviger staan ook je mind kunt beïnvloeden. En daarmee dus ook je zelfvertrouwen.

Hoe leer ik omgaan met weerstand en conflicten

Je kunt op vele manieren omgaan met weerstand en conflicten. Proberen er aan te ontkomen kost veel energie en lost niets op. Het is maar 1 van de 7 strategieën om met weerstand en conflicten om te gaan.
Bij het omgaan met weerstand en conflicten, wordt veel van je gevraagd: je moet ergens voor staan, je wil de ander overtuigen en de ander jou. En als de ander beter gebekt is of het groter ego heeft, dan wordt het extra lastig

De principes van aikido gaan je helpen. In het aikido heb je voortdurend te maken met een conflict: je wordt steeds aangevallen. Met aikido leer je om bij een aanval te ontspannen, uit de aanvalslijn te stappen en je leert hoe je de aanval overneemt. Dezelfde principes kun je toepassen in het dagelijks leven: dus bij weerstand en conflicten.

Omgaan met weerstand en conflicten wordt daarna misschien niet je hobby, maar je kunt andere strategieën inzetten om met een conflict om te gaan en je voelt je steviger en meer overtuigd van jezelf.

Omgaan met weerstand en conflicten | Ki-Coach

Hoe kan ik omgaan met stress

Je hebt gezonde en ongezonde stress. Een bepaalde mate van ‘spanning’ is goed voor ons. Stress houdt ons scherp, laat ons beter presteren. Maar het kan ook teveel zijn. Teveel spanning doordat je een nare gebeurtenis hebt meegemaakt, een scheiding, relatieproblemen, te hoge werkdruk, alleenstaande ouder zijn …. En dan haalt stress je onderuit.
Als er teveel stress komt, vergeten we dat we zelf ons leven kunnen sturen en positief kunnen beïnvloeden. We vergeten dat we andere beslissingen kunnen nemen, anders met het probleem kunnen omgaan, of anders tegen het probleem kunnen aankijken. Het is de kunst om weer de regie over je eigen leven te hebben, het initiatief weer in eigen handen te nemen en goed voor onszelf te zorgen. Met behulp van Aikido en NLP ga je daarmee aan de slag.

Hoe word ik succesvol?

Wie wil niet succesvol zijn? En toch lukt het niet iedereen om dat te worden.
Vaak saboteren we ons eigen succes. Door te snel te stoppen, door onzeker te zijn, door uit te stellen, door slecht voor te bereiden …..
En als je succesvol wilt zijn in iets, maar waar je passie niet ligt, wordt het lastig om daar ook goed en succesvol in te zijn. Het gaat pas stromen als je passie voor iets groter is dan de problemen die je tegenkomt. Passie geeft zoveel energie dat je de problemen die op je weg komen, je niet belemmeren om door te gaan.

Als je succesvol wil worden moet je jouw functioneren en je problemen onder ogen zien. Is je mindset juist? Weet je precies wat je wilt? Wat is het precies waar je tegenaan loopt? Wat zijn je grootste angsten? Als je dat eenmaal duidelijk hebt, kun je gaan werken aan je succes. En dat is even hard werken. Omdat je anders moet denken dan je gedaan hebt, anders moet doen dan je gewend bent. En op de een of andere manier lijkt het of je steeds in de oude stand wordt getrokken. Daarom trainen, trainen, trainen. En dan zul je zien dat succes aan je deur gaat kloppen.

En nu?

Al deze problemen en diens raakvlakken vindt je een oplossing op in de training VeranderKracht. Meer weten? Je kunt bellen of mailen met Peter voor meer of specifiekere informatie.